Hem

Den viktigaste poängen med att bilda Torslanda kommun är närdemokrati.

Som en egen kommun kan vi välja engagerade torslandabor att företräda oss. Att det faktiskt går att bilda en kommun slår två utredningar fast. Ekonomin blir som i andra kommuner, och den kommunala servicen kan tillgodoses väl.

Utredningen gör även bedömningen att det demokratiska inflytandet skulle öka.

Nu har vi en gyllene chans att tillsammans påverka Torslandas framtid till det bättre.

Hur blir ekonomin? Kommunanställd? Vad krävs?
Den viktiga frågan Historien om Torslanda Utredningen
 
Västrafiks ordförande bekräftar planer på enhetstaxa utan kommungränser i kollektivtarfiken

Torslandatidningen har v18 en intervju med Leif Blomqvist, ordförande i Västtrafik. Han bekräftar planerna på enhetstaxa där kommungränser inte längre spelar någon roll för resans pris. Läs hela artikeln på www.tidningen.se

Huruvida detta genomförs är ett politiskt beslut i regionen, men det verkar nu som att det finns flera starka krafter som vill förändra det nuvarande systemet.

 
Engagemang och infytande i Torslanda kommun

När det nu drar ihop sig till en ny opinionsundersökning vill vi understryka den kanske viktigaste poängen med Torslanda egen kommun: vi kan kanalisera vårt engagemang till inflytande över vår vardag.

Engagerade torslandabor blir den nya kommunens viktigaste tillgång. När fler människor engagerar sig och får inflytande så blir besluten bättre. Mer inflytande ger mer engagemang.

Två utredningar har visat att det går att bilda Torslanda kommun. Nu handlar det om huruvida vi tror på oss själva? Läs mer här...

 
Nu går det framåt!

Många undrar med rätta hur det går i processen att bilda Torslanda kommun. Månaderna går, och kanske inte så mycket syns... Men trots detta rör sig processen i rätt riktning, dvs framåt! Att bilda en egen kommun kräver en hel del utredande och turerna är många. Det finns reglerat i lag hur det skall gå till, och detta tar tid. Vi har varit igenom många instanser och det faktum att det nu planeras en ny opinionsundersökning är definitivt bevis på att frågan i allra högsta grad lever. Nätverket jobbar på precis som innan, och vi har mycket gott hopp om att komma i mål!

 
Kammarkollegiet bekräftar planer på ytterligare en opinionsundersökning

SR P4 Göteborg har nu ett inslag (både text och ljud) på sin hemsida om att en ny opinionsundersökning i vår är trolig.

Kammarkollegiets jurist bekräftar nu att man vill gå vidare och efterhöra Torslandabornas vilja (igen)!

Läs och lyssna på P4 Radio Göteborgs hemsida, eller läs på GP.

 
«FörstaFöregående123NästaSista»

Sida 2 av 3
 

65,3 % av torslandaborna stöder egen kommun enligt en opinionsundersökning utförd av Markör. Läs mer om opinionsundersökningen här.

Fem punkter
korta eller längre punkter
för Torslanda kommun

Torslanda på kartan

Torslanda är en naturligt avgränsad del, där industrin och Säve flygplats med inflygningsområde utgör ett band på ca 10 km avgränsar mot Göteborg.

Nykvarn - en annan nybildad kommun

Nykvarn är en av Sveriges nybildade kommuner. Deras historia är inte helt olik Torslandas. Först en egen kommun, därefter en kommundel i en större kommun, och slutligen en egen kommun igen. Nykvarns kommun har dokumenterat sina första 10 är, och även givit ut en jubileumsskrift. Vi presenterar här två artiklar.

Anmäl nyhetsbrev

Välkommen att prenumerera på Nätverkets nyhetsbrev.

Gruppen hittar du här